ETTU
Whitepaper: Bepaal de Cloud strategie en roadmap voor jouw organisatie

Whitepaper: Bepaal de Cloud strategie en roadmap voor jouw organisatie

Hoe stap ik over naar de Cloud? De meeste organisaties worstelen nogal met dit vraagstuk, en terecht. Er valt immers heel wat af te wegen. Wat gaat de Cloud eigenlijk kosten? Kunnen mijn werknemers werken hoe en waar ze maar willen terwijl ik de teugels in handen houd? Hoe weet ik dat mijn gegevens veilig zijn? Allemaal heel belangrijke vragen. Dat vinden wij van ETTU ook.
Maar wat is de Cloud nu eigenlijk precies?

De Cloud (of Cloud Computing) staat voor het afnemen van diensten via het internet, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan. De gebruiker heeft op deze manier niet zelf hard- en software nodig en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van deze omgeving. Doordat de eindgebruiker de toepassingen afneemt als een dienst, beschikt het ook over een schaalbare omgeving die bovendien een hoge beschikbaarheid heeft. De Cloud is dus een begrip dat onlinediensten aanduidt. Een voorbeeld van een Cloud platform is Microsoft Office 365.

Een vaak onderschat component van de Cloud is de gebruiker. Bij de Cloud gaat het namelijk niet over techniek, maar over de adoptie door de gebruiker. De Cloud vergt namelijk een verschuiving van werken ‘op mijn computer’ naar werken ‘op het internet’. En als de gebruikers binnen een organisatie de Cloud niet omarmen, dan is het een omgeving waar niemand iets aan heeft.

Dit whitepaper beschrijft daarom de stappen die gezet kunnen worden om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, valkuilen, kosten en opbrengsten van de Cloud. Wij geven inzicht in:
  • De business case (wat wil de organisatie bereiken);
  • Een Cloud readiness analyse (wat moet er nog gebeuren);
  • Een transitie roadmap (techniek, functioneel, regie).


Download de whitepaper 'Bepaal de cloudstrategie en roadmap voor jouw organisatie'

Hoe stap een organisatie over naar de Cloud? Hoe wordt er bepaald wat de roadmap en cloudstrategie is? Vul onderstaand formulier in en ontvang dit whitepaper direct.