ETTU
De digitaal vitale corporatie tijdens Corporatieplein 2018

De digitaal vitale corporatie tijdens Corporatieplein 2018

dinsdag 21 augustus 2018
Corporaties die hun processen willen verbeteren, investeren vaak in digitale tools. Maar is daarmee de kous af? Volgens Bart Scheffer van ETTU niet en is een investering in de digitale vitaliteit van medewerkers een must. ETTU is op 27 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en CorporatieGids.nl sprak alvast met hem over de digitaal vitale corporatie.
De investering in digitale tools is slechts een deel van de oplossing legt Bart uit. “De extra aandacht voor personeel levert namelijk drie keer zoveel op. Digitaal vitale collega’s zijn zelfstandiger, kunnen beter samenwerken, zijn leergieriger én productiever.”

Omdat productiviteit en efficiënt werken steeds belangrijker worden, groeit het belang van de digitale vitaliteit van collega’s ook. “Hoe makkelijk zijn de huidige tools om mee te werken? Hoe snel wordt informatie gevonden? En wordt er wel kennis gedeeld? Digitaal vitale collega’s zijn in staat om de juiste kennis met elkaar te delen en ontdekken zo sneller nieuwe kansen om efficiënt te werken. ETTU ziet dan ook dat de focus in de sector steeds meer ligt op het gebruiken van de juiste tools door medewerkers. Technisch is er onwijs veel mogelijk, maar als medewerkers de nieuwe technologie niet omarmen is het niet zinvol. Daarom zijn wij gestart met Digitaal Vitaal, dé adoptieaanpak voor Office 365. Een tool of applicatie maakt namelijk pas écht verschil als de verandering wordt gerealiseerd vanuit houding, gedrag en betrokkenheid.”

Doe de Digitaal Vitaal test

Tijdens CorporatiePlein biedt ETTU aan bezoekers van de beurs een gratis Digitaal Vitaal-test aan. Bart: “Deze korte test loodst de bezoeker langs tien vragen op het gebied van digitaal werken. Als resultaat ontvangen de bezoekers de vitaliteitsscore van de eigen corporatie, inclusief de hoeveelheid tijd die medewerkers zouden kunnen besparen.”

ETTU is op CorporatiePlein te vinden op stand 29.

Bron: CorporatieMedia