ETTU
ETTU brengt de dag dat we kanker verslaan dichterbij

ETTU brengt de dag dat we kanker verslaan dichterbij

dinsdag 27 juni 2017
Kanker raakt ons allemaal. Een op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar ruim 100 duizend mensen. Jaarlijks sterven er zo'n 43 duizend mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. ETTU is al tijden actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en met ingang van 2017 ondersteunt ETTU KWF Kankerbestrijding als Zakenvriend.
Als Zakenvriend helpt ETTU kanker terug te dringen door te investeren in topwetenschappers op het gebied van kanker. We geven een gevoel van steun aan kankerpatiënten in de directe omgeving en inspireren medewerkers, klanten en relaties om ook mee te helpen kanker terug te dringen. Daarnaast zullen we tijdens verschillende acties aandacht schenken aan KWF Kankerbestrijding.

KWF TV Marathon

​Woensdag 17 mei 2017 organiseerde KWF Kankerbestrijding de TV Marathon tegen kanker. Bekende en onbekende Nederlanders starten marathonacties om geld op te halen voor kankeronderzoek. De finish van de opvallendste acties ligt in de tv-show Marathon tegen kanker. Tijdens deze live tv-show richt KWF een groot callcenter in. Maar liefst 18 ETTU collega's hebben hieraan deelgenomen om zoveel mogelijk donateurs te werven. Donateurs zijn namelijk enorm belangrijk voor het KWF. Hiermee kan het KWF belangrijk onderzoek uitvoeren zodat de dag zonder kanker steeds dichterbij komt.

KWF TV Marathon 2017
Piet Vink, directeur van ETTU: "In totaal zijn er 16.298 nieuwe donateurs bijgekomen tijdens de KWF TV Marathon. Wij zijn enorm trots dat wij hieraan hebben bijgedragen en zullen de komende tijd op meerdere manieren KWF Kankerbestrijding ondersteunen."

In de laatste editie van het ETTU Magazine lees je een interview met KWF Kankerbestrijding en de samenwerking die ETTU met KWF heeft.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over het Zakenvriendschap of onderzoek naar kanker? Kijk dan op de website van KWF Kankerbestrijding: www.kwf.nl/zakenvriend