ETTU

Feenstra.net - Een Award Winning Social Intranet

Van monteur tot officemanager, iedere medewerker van Feenstra is verbonden en gebruikt het social intranet als startplek voor de moderne werkplek.
Feenstra is in 1947 opgericht als installatiebedrijf van kachels op steenolie en steenkool. Bijna 70 jaar later is Feenstra het grootste installatiebedrijf van Nederland. Met 18 vestigingen door het hele land, ruim 1.400 medewerkers en een productassortiment van verwarming tot aan huisbeveiliging. Alles om zorgeloos te kunnen wonen met de beste producten, materialen en diensten. Diensten die in de loop der jaren ook zijn gemoderniseerd.

Een mooi voorbeeld daarvan is de Ketelkiezer. Deze online tool maakt het vinden van de ketel die bij iedere woning en ieder gebruik past makkelijk voor consumenten. Vervolgens kan de geselecteerde ketel ook worden gehuurd in plaats van gekocht. Geheel in lijn met trends als het niet meer aangaan van langdurige contracten, maar in plaats daarvan kiezen voor flexibele abonnementsvormen.

Van techniek naar dienstverlening

Door digitalisering verschuift ook bij Feenstra de focus van techniek steeds meer op naar dienstverlening. Klanten kunnen bijvoorbeeld inloggen in het online klantportaal om direct te chatten met een medewerker. Voor het onderhoud van de ketel wordt slim gebruik gemaakt van realtime data, die onderhoudswerkzaamheden en planning van monteurs op elkaar afstemt.

Feenstra loopt binnen de installatiebranche voorop als het gaat om technologische innovaties. Om het hoge servicelevel in de praktijk te kunnen brengen, zijn meer dan 750 buitendienstmedewerkers de hele dag op pad. Maar hoe blijf je met al die medewerkers in contact? Hoe zorg je ervoor dat ze altijd en overal toegang hebben tot alle relevante informatie? En vooral: Hoe zorg je ervoor dat alle kennis en interne communicatie op één centrale plek wordt gedeeld?

Met dit doel voor ogen is Feenstra een samenwerking aangegaan met ETTU. De oplossing Debble Workplace vormt vandaag de basis voor het social intranet Feenstra.net. Een persoonlijke startpagina voor iedere medewerker, van monteur tot officemanager. Voor dit project hebben Feenstra en ETTU ook de Digital Content Management Award 2016 gewonnen.

Lees de volledige case study: Feenstra - van familiebedrijf naar een bedrijf dat werkt als één familie.