ETTU

Microsoft Azure

Azure is het cloudplatform van Microsoft en bestaat uit een steeds groter wordende verzameling geïntegreerde cloudservices. Hiermee kunnen ontwikkelaars en IT-professionals toepassingen bouwen, implementeren en beheren in het wereldwijde netwerk van datacenters.
Azure biedt de mogelijkheid om applicaties aan te bieden vanuit de wereldwijd beschikbare Cloud datacenters van Microsoft. Vanuit deze datacenters biedt Microsoft haar infrastructuur aan als services die bestaan uit zowel infrastructuur- als appliciatieservices. Azure is een open platform en ondersteunt de meest gebruikte besturingssystemen, talen, programma's en frameworks, van Windows tot Linux, van SQL Server tot Oracle en van C# tot Java. Zo is het net zo eenvoudig om een SharePoint-farm aan te zetten, of om een Wordpress-website te publiceren in het datacenter naar keuze. Hierbij kan er gekozen worden uit meer dan 40 Azure regio's: van de Verenigde Staten, Brazilië, Nederland, tot aan China en Australië.

ETTU helpt organisaties bij het bepalen van de Cloud strategie en hoe Azure hierbij kan helpen. Daarnaast is ETTU gespecialiseerd in het toepassen van Azure diensten voor organisaties, waaronder bot-technologie en cognitieve services.

Azure Bot Services

Een bot is een computerprogramma dat op een autonome manier taken kan uitvoeren die normaal door mensen uitgevoerd worden. De bot kan bijvoorbeeld een computerspel spelen, een webpagina raadplegen of een chatconversatie voeren. Met Azure Bot Services van Microsoft versnel je het ontwikkelwerk door in een geïntegreerde omgeving te werken die speciaal is gebouwd om bots te ontwikkelen. Hiermee is het mogelijk om veelvoorkomende processen te automatiseren, bijvoorbeeld het bestelproces, veelgestelde vragen of advies te geven.

Door de bot-technologie te gebruiken met cognitieve services, bijvoorbeeld gezichtsherkenning of tekstherkenning, ontstaat er een nog interactieve manier van communicatie. Hierbij is het mogelijk om de bot te koppelen aan andere applicaties, zoals Facebook Messenger, Skype of op een website.

Microsoft Cognitive Services

Microsoft Cognitive Services omvat standaard diensten op het gebied van gezichts-, tekst- en spraakherkenning. Dit maakt natuurlijke en contextuele interactie mogelijk dankzij machine learning. Voorheen was het nodig om deze functionaliteiten zelf te ontwikkelen, maar nu kan dit eenvoudig vanuit Azure als een dienst worden afgenomen. Voorbeelden van toepassingen zijn bijvoorbeeld:
  • controleren van de leeftijd in een winkel;
  • omzetten van gesproken tekst naar geschreven tekst;
  • herkennen van een bezoeker bij de receptie of;
  • bepalen van de aantrekkelijkheid van een locatie om te wonen.