ETTU
Trendrapport: waarom bedrijven overstappen naar de Cloud

Trendrapport: waarom bedrijven overstappen naar de Cloud

Groeiende bedrijven staan vandaag de dag voor een grote uitdaging. Ze moeten dezelfde betaalbare, altijd bereikbare mobiele services leveren die gevestigde bedrijven bieden, maar zonder de economische ondersteuning waarop grote ondernemingen kunnen terugvallen. Dat betekent dat IT-professionals altijd op zoek zijn naar creatieve manieren om meer te doen met minder: teams beheren, budgetten oprekken en infrastructuur en toepassingen zoveel mogelijk uitbuiten. Om te voldoen aan de behoeften van hun bedrijf binnen die beperkingen, wenden ze zich steeds meer tot de Cloud.
Studies tonen aan dat grote ondernemingen meer gebruikmaken van cloudtoepassingen dan kleinere, maar dat MKB bedrijven de achterstand snel inlopen. Terwijl dit jaar nog slechts circa 37% van de MKB bedrijven gebruikmaakt van cloudapps, verwachten experts dat dat in 2020 opgelopen zal zijn tot 78%. Ze voorspellen ook dat de markt voor Cloud Computing en -services voor MKB bedrijven in de VS dit jaar zal groeien van 43 tot 55 miljard dollar.

Microsoft heeft nader bestudeerd hoe IT-professionals vandaag de dag cloudoplossingen gebruiken voor hun bedrijf en hoe ze hun IT-uitgaven daarop aanpassen. Dit trendrapport geeft een overzicht van het huidige cloud- en technologiegebruik in groeiende bedrijven, inclusief de als eerste verschuivende workloads, de beoogde doelstellingen en hoe de ervaringen zich verhouden tot deze verwachtingen. Naarmate cloudtoepassingen en -oplossingen binnen het bereik komen van bedrijven van elke grootte, ontdekken IT-professionals nieuwe manieren om kosten te besparen en de productiviteit te verhogen.

Lees verder om te zien wat collega's aan het ontdekken zijn.

Download het trendrapport 'waarom bedrijven overstappen naar de Cloud'

Vul onderstaand formulier in en download direct het trendrapport 'waarom bedrijven overstappen naar de Cloud'.