ETTU
Workshop: Innovatielab, succes dankzij co-creatie

Workshop: Innovatielab, succes dankzij co-creatie

De wereld verandert ongelofelijk snel en techniek blijft daarbij niet achter. Sterker nog, techniek en innovatie zijn de elementen die bedrijven een voorsprong kunnen geven op de concurrent. ETTU helpt klanten met het effectief inzetten van de nieuwste technieken. Dit doen we in het ETTU Innovatielab waarin we samen met onze klanten innoveren.
Omdat sommige ontwikkelingen heel nieuw zijn, bestaat er vaak nog geen concrete oplossing die goed bruikbaar is voor organisaties. In het ETTU Innovatielab onderzoeken wij deze oplossingen en experimenteren we ermee – bij voorkeur samen met een of meerdere klanten en een case die direct leidt tot een bruikbare oplossing.

Innovatie binnen ETTU

Uiteraard kun je niet innoveren zonder op de hoogte te zijn van de laatste trends en technieken. De ontwikkelingen op het Microsoftplatform gaan snel en om klanten daar goed in te adviseren werken we binnen ETTU met kennisteams. Elk team heeft zijn eigen expertisegebied waarbinnen het op alle nieuwe ontwikkelingen focust. Zo zorgen we ervoor dat we klanten kunnen adviseren, begeleiden en ondersteunen bij innoveren en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen.’

Van inspiratie tot oplossing 

Innoveren gaat niet vanzelf en daarom is de eerste fase zo belangrijk. Hierin inspireren we klanten met alle mogelijkheden. Tijdens een inspiratiesessie laten we zien wat er technisch mogelijk is op het gebied van Azure, Office 365 en Mixed Reality, plus de concrete toepassingen die toegevoegde waarde kunnen bieden. Bij deze sessie zitten medewerkers van de klant, van management tot aan operatie. Zij kennen hun processen het beste en weten waar ruimte voor verbetering en innovatie is. Tijdens dit dagdeel brainstormen we over de mogelijkheden en toetsen we deze aan relevantie, haalbaarheid en bespreken we de
toegevoegde waarde. Het beste idee gaan we verder uitwerken. We denken samen uit hoe het eruit komt te zien, wie de oplossing gaat gebruiken, wat het moet kunnen, wat het kost en wat het oplevert.

Nu ligt er de basis voor een Minimal Viable Product. Door intensief samen te werken realiseren we dat in een aantal sprints en het resultaat bepaalt vervolgens of het idee de organisatie toegevoegde waarde brengt en volledig gerealiseerd moet worden. Zo werken we samen aan echte innovatie.

In 4 stappen naar innovatie

Fase 1 - inspiratiesessie
Fase 2 - designsprints
Fase 3 - Minimal Viable Product
Fase 4 - innovatie en realisatie

Zelf aan de slag?

Wilt u meer weten over dit concept of heeft u binnen uw organisatie een vraag waarbij we u kunnen helpen? Wij denken graag met u mee.

Schrijf u hieronder vrijblijvend in en wij nemen contact met u op om een innovatiesessie in te plannen.